Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. રાધસંયુત્તં

    2. Rādhasaṃyuttaṃ

    ૧. પઠમવગ્ગો

    1. Paṭhamavaggo

    ૧. મારસુત્તવણ્ણના

    1. Mārasuttavaṇṇanā

    ૧૬૦. મારસદ્દોયં ભાવસાધનોતિ દસ્સેન્તો ‘‘મારો વા અસ્સાતિ મરણં વા ભવેય્યા’’તિ આહ. મારેતાતિ મરિતબ્બો મારં મરણં એતબ્બોતિ આહ ‘‘મારેતબ્બો’’તિ. અનુપાદાનિબ્બાનત્થાતિ ફલવિમુત્તિસઙ્ખાતા અરહતો અરહન્તતા નામ યાવદેવ અનુપાદાનિબ્બાનત્થા. નિબ્બાનબ્ભન્તરેતિ અનુપાદાનિબ્બાનાધિગમસ્સ અબ્ભન્તરે તતો ઓરમેવ ઇદં મગ્ગં બ્રહ્મચરિયં વુસ્સતિ, ન તતો પરં. અસ્સાતિ બ્રહ્મચરિયસ્સ.

    160. Mārasaddoyaṃ bhāvasādhanoti dassento ‘‘māro vā assāti maraṇaṃ vā bhaveyyā’’ti āha. Māretāti maritabbo māraṃ maraṇaṃ etabboti āha ‘‘māretabbo’’ti. Anupādānibbānatthāti phalavimuttisaṅkhātā arahato arahantatā nāma yāvadeva anupādānibbānatthā. Nibbānabbhantareti anupādānibbānādhigamassa abbhantare tato orameva idaṃ maggaṃ brahmacariyaṃ vussati, na tato paraṃ. Assāti brahmacariyassa.

    મારસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Mārasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. મારસુત્તં • 1. Mārasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. મારસુત્તવણ્ણના • 1. Mārasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact