Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. માતુગામસંયુત્તં

    3. Mātugāmasaṃyuttaṃ

    ૧. પઠમપેય્યાલવગ્ગો

    1. Paṭhamapeyyālavaggo

    ૧-૨. માતુગામસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Mātugāmasuttādivaṇṇanā

    ૨૮૦-૨૮૧. અગુણઙ્ગેહીતિ અગુણકોટ્ઠાસેહિ. રૂપયતીતિ રૂપં, સરીરરૂપં. સરીરરૂપં પાસંસં એતસ્સ અત્થીતિ રૂપવા, તપ્પટિક્ખેપેન ન ચ રૂપવા, સમ્પન્નરૂપો ન હોતીતિ અત્થો. ઞાતિકુલતો અઞ્ઞતો વા આગતાય ભોગસમ્પદાય અભાવેન ન ભોગસમ્પન્નો. દુસ્સીલોતિ નિસ્સીલો. નિસ્સીલતાય એવ ચસ્સા પુબ્બુટ્ઠાયિતાદિઆચારાભાવો વુત્તો. આલસિયોતિ આલસિયતાય યુત્તો. પજઞ્ચસ્સ ન લભતીતિ પજાભાવસીસેન તસ્સા પરિવારહાનિ વુત્તા. પરિવત્તેતબ્બન્તિ પુરિસવસેન પરિવત્તેતબ્બં.

    280-281.Aguṇaṅgehīti aguṇakoṭṭhāsehi. Rūpayatīti rūpaṃ, sarīrarūpaṃ. Sarīrarūpaṃ pāsaṃsaṃ etassa atthīti rūpavā, tappaṭikkhepena na ca rūpavā, sampannarūpo na hotīti attho. Ñātikulato aññato vā āgatāya bhogasampadāya abhāvena na bhogasampanno. Dussīloti nissīlo. Nissīlatāya eva cassā pubbuṭṭhāyitādiācārābhāvo vutto. Ālasiyoti ālasiyatāya yutto. Pajañcassa na labhatīti pajābhāvasīsena tassā parivārahāni vuttā. Parivattetabbanti purisavasena parivattetabbaṃ.

    માતુગામસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Mātugāmasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
    ૧. માતુગામસુત્તં • 1. Mātugāmasuttaṃ
    ૨. પુરિસસુત્તં • 2. Purisasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. માતુગામસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Mātugāmasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact