Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. તતિયવગ્ગો

    3. Tatiyavaggo

    ૧. માતુગામસુત્તવણ્ણના

    1. Mātugāmasuttavaṇṇanā

    ૧૭૦. યં વિસભાગવત્થુ પુરિસસ્સ ચિત્તં પરિયાદાય ઠાતું સક્કોતીતિ વુચ્ચતિ, તતો વિસેસતો લાભસક્કારોવ સત્તાનં ચિત્તં પરિયાદાય ઠાતું સક્કોતીતિ દસ્સેન્તો ભગવા ‘‘ન તસ્સ, ભિક્ખવે’’તિઆદિમવોચાતિ દસ્સેન્તો ‘‘ન તસ્સા’’તિઆદિમાહ.

    170. Yaṃ visabhāgavatthu purisassa cittaṃ pariyādāya ṭhātuṃ sakkotīti vuccati, tato visesato lābhasakkārova sattānaṃ cittaṃ pariyādāya ṭhātuṃ sakkotīti dassento bhagavā ‘‘na tassa, bhikkhave’’tiādimavocāti dassento ‘‘na tassā’’tiādimāha.

    માતુગામસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Mātugāmasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. માતુગામસુત્તં • 1. Mātugāmasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. માતુગામસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Mātugāmasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact