Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. માતુલુઙ્ગફલદાયકત્થેરઅપદાનં

    6. Mātuluṅgaphaladāyakattheraapadānaṃ

    ૬૮.

    68.

    ‘‘કણિકારંવ જલિતં, પુણ્ણમાયેવ ચન્દિમં;

    ‘‘Kaṇikāraṃva jalitaṃ, puṇṇamāyeva candimaṃ;

    જલન્તં દીપરુક્ખંવ, અદ્દસં લોકનાયકં.

    Jalantaṃ dīparukkhaṃva, addasaṃ lokanāyakaṃ.

    ૬૯.

    69.

    ‘‘માતુલુઙ્ગફલં ગય્હ, અદાસિં સત્થુનો અહં;

    ‘‘Mātuluṅgaphalaṃ gayha, adāsiṃ satthuno ahaṃ;

    દક્ખિણેય્યસ્સ વીરસ્સ 1, પસન્નો સેહિ પાણિભિ.

    Dakkhiṇeyyassa vīrassa 2, pasanno sehi pāṇibhi.

    ૭૦.

    70.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૭૧.

    71.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૭૨.

    72.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૭૩.

    73.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા માતુલુઙ્ગફલદાયકો થેરો ઇમા

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā mātuluṅgaphaladāyako thero imā

    ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Gāthāyo abhāsitthāti.

    માતુલુઙ્ગફલદાયકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Mātuluṅgaphaladāyakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. ધીરસ્સ (સી॰)
    2. dhīrassa (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact