Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    399. மாதுபோஸககி³ஜ்ஜ²ஜாதகங் (7-1-4)

    399. Mātuposakagijjhajātakaṃ (7-1-4)

    22.

    22.

    தே கத²ங் நு கரிஸ்ஸந்தி, வுத்³தா⁴ கி³ரித³ரீஸயா;

    Te kathaṃ nu karissanti, vuddhā giridarīsayā;

    அஹங் ப³த்³தொ⁴ஸ்மி பாஸேன, நிலீயஸ்ஸ வஸங் க³தோ.

    Ahaṃ baddhosmi pāsena, nilīyassa vasaṃ gato.

    23.

    23.

    கிங் கி³ஜ்ஜ² பரிதே³வஸி, கா நு தே பரிதே³வனா;

    Kiṃ gijjha paridevasi, kā nu te paridevanā;

    ந மே ஸுதோ வா தி³ட்டோ² வா, பா⁴ஸந்தோ மானுஸிங் தி³ஜோ.

    Na me suto vā diṭṭho vā, bhāsanto mānusiṃ dijo.

    24.

    24.

    ப⁴ராமி மாதாபிதரோ, வுத்³தே⁴ கி³ரித³ரீஸயே;

    Bharāmi mātāpitaro, vuddhe giridarīsaye;

    தே கத²ங் நு கரிஸ்ஸந்தி, அஹங் வஸங் க³தோ தவ.

    Te kathaṃ nu karissanti, ahaṃ vasaṃ gato tava.

    25.

    25.

    யங் நு கி³ஜ்ஜோ² யோஜனஸதங், குணபானி அவெக்க²தி;

    Yaṃ nu gijjho yojanasataṃ, kuṇapāni avekkhati;

    கஸ்மா ஜாலஞ்ச பாஸஞ்ச, ஆஸஜ்ஜாபி ந பு³ஜ்ஜ²ஸி.

    Kasmā jālañca pāsañca, āsajjāpi na bujjhasi.

    26.

    26.

    யதா³ பராப⁴வோ ஹோதி, போஸோ ஜீவிதஸங்க²யே;

    Yadā parābhavo hoti, poso jīvitasaṅkhaye;

    அத² ஜாலஞ்ச பாஸஞ்ச, ஆஸஜ்ஜாபி ந பு³ஜ்ஜ²தி.

    Atha jālañca pāsañca, āsajjāpi na bujjhati.

    27.

    27.

    ப⁴ரஸ்ஸு மாதாபிதரோ, வுத்³தே⁴ கி³ரித³ரீஸயே;

    Bharassu mātāpitaro, vuddhe giridarīsaye;

    மயா த்வங் ஸமனுஞ்ஞாதோ, ஸொத்தி²ங் பஸ்ஸாஹி ஞாதகே.

    Mayā tvaṃ samanuññāto, sotthiṃ passāhi ñātake.

    28.

    28.

    ஏவங் லுத்³த³க நந்த³ஸ்ஸு, ஸஹ ஸப்³பே³ஹி ஞாதிபி⁴;

    Evaṃ luddaka nandassu, saha sabbehi ñātibhi;

    ப⁴ரிஸ்ஸங் மாதாபிதரோ, வுத்³தே⁴ கி³ரித³ரீஸயேதி.

    Bharissaṃ mātāpitaro, vuddhe giridarīsayeti.

    மாதுபோஸககி³ஜ்ஜ²ஜாதகங் சதுத்த²ங்.

    Mātuposakagijjhajātakaṃ catutthaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [399] 4. மாதுபோஸககி³ஜ்ஜ²ஜாதகவண்ணனா • [399] 4. Mātuposakagijjhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact