Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. માતુસુત્તં

    4. Mātusuttaṃ

    ૧૩૭. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘અનમતગ્ગોયં, ભિક્ખવે, સંસારો…પે॰… ન સો, ભિક્ખવે, સત્તો સુલભરૂપો યો નમાતાભૂતપુબ્બો ઇમિના દીઘેન અદ્ધુના. તં કિસ્સ હેતુ? અનમતગ્ગોયં, ભિક્ખવે, સંસારો…પે॰… અલં વિમુચ્ચિતુ’’ન્તિ. ચતુત્થં.

    137. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘anamataggoyaṃ, bhikkhave, saṃsāro…pe… na so, bhikkhave, satto sulabharūpo yo namātābhūtapubbo iminā dīghena addhunā. Taṃ kissa hetu? Anamataggoyaṃ, bhikkhave, saṃsāro…pe… alaṃ vimuccitu’’nti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪-૯. માતુસુત્તાદિવણ્ણના • 4-9. Mātusuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪-૯. માતુસુત્તાદિવણ્ણના • 4-9. Mātusuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact