Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. મેખલાદાયિકાથેરીઅપદાનં

    2. Mekhalādāyikātherīapadānaṃ

    ૨૦.

    20.

    ‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, થૂપકારાપિકા અહું 1;

    ‘‘Siddhatthassa bhagavato, thūpakārāpikā ahuṃ 2;

    મેખલિકા મયા દિન્ના, નવકમ્માય સત્થુનો.

    Mekhalikā mayā dinnā, navakammāya satthuno.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘નિટ્ઠિતે ચ મહાથૂપે, મેખલં પુનદાસહં;

    ‘‘Niṭṭhite ca mahāthūpe, mekhalaṃ punadāsahaṃ;

    લોકનાથસ્સ મુનિનો, પસન્ના સેહિ પાણિભિ.

    Lokanāthassa munino, pasannā sehi pāṇibhi.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં મેખલમદં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ mekhalamadaṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, થૂપકારસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, thūpakārassidaṃ phalaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવા.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavā.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં મેખલાદાયિકા ભિક્ખુની ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ mekhalādāyikā bhikkhunī imā gāthāyo abhāsitthāti.

    મેખલાદાયિકાથેરિયાપદાનં દુતિયં.

    Mekhalādāyikātheriyāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. થૂપકાર મકાસહં (સ્યા॰)
    2. thūpakāra makāsahaṃ (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact