Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૬. મેત્તિકાથેરીગાથા

    6. Mettikātherīgāthā

    ૨૯.

    29.

    ‘‘કિઞ્ચાપિ ખોમ્હિ દુક્ખિતા, દુબ્બલા ગતયોબ્બના;

    ‘‘Kiñcāpi khomhi dukkhitā, dubbalā gatayobbanā;

    દણ્ડમોલુબ્ભ ગચ્છામિ, પબ્બતં અભિરૂહિય.

    Daṇḍamolubbha gacchāmi, pabbataṃ abhirūhiya.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘નિક્ખિપિત્વાન સઙ્ઘાટિં, પત્તકઞ્ચ નિકુજ્જિય;

    ‘‘Nikkhipitvāna saṅghāṭiṃ, pattakañca nikujjiya;

    નિસિન્ના ચમ્હિ સેલમ્હિ, અથ ચિત્તં વિમુચ્ચિ મે;

    Nisinnā camhi selamhi, atha cittaṃ vimucci me;

    તિસ્સો વિજ્જા અનુપ્પત્તા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસન’’ન્તિ.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsana’’nti.

    … મેત્તિકા થેરી….

    … Mettikā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૬. મેત્તિકાથેરીગાથાવણ્ણના • 6. Mettikātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact