Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૩. મિચ્છત્તવગ્ગો

    3. Micchattavaggo

    ૧. મિચ્છત્તસુત્તં

    1. Micchattasuttaṃ

    ૨૧. સાવત્થિનિદાનં . ‘‘મિચ્છત્તઞ્ચ વો, ભિક્ખવે, દેસેસ્સામિ, સમ્મત્તઞ્ચ. તં સુણાથ. કતમઞ્ચ , ભિક્ખવે, મિચ્છત્તં? સેય્યથિદં – મિચ્છાદિટ્ઠિ…પે॰… મિચ્છાસમાધિ . ઇદં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, મિચ્છત્તં. કતમઞ્ચ, ભિક્ખવે, સમ્મત્તં? સેય્યથિદં – સમ્માદિટ્ઠિ…પે॰… સમ્માસમાધિ. ઇદં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, સમ્મત્ત’’ન્તિ. પઠમં.

    21. Sāvatthinidānaṃ . ‘‘Micchattañca vo, bhikkhave, desessāmi, sammattañca. Taṃ suṇātha. Katamañca , bhikkhave, micchattaṃ? Seyyathidaṃ – micchādiṭṭhi…pe… micchāsamādhi . Idaṃ vuccati, bhikkhave, micchattaṃ. Katamañca, bhikkhave, sammattaṃ? Seyyathidaṃ – sammādiṭṭhi…pe… sammāsamādhi. Idaṃ vuccati, bhikkhave, sammatta’’nti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. મિચ્છત્તવગ્ગવણ્ણના • 3. Micchattavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩. મિચ્છત્તવગ્ગવણ્ણના • 3. Micchattavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact