Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    381. மிகா³லோபஜாதகங் (6-1-6)

    381. Migālopajātakaṃ (6-1-6)

    34.

    34.

    ந மே ருச்சி மிகா³லோப, யஸ்ஸ தே தாதி³ஸீ க³தீ;

    Na me rucci migālopa, yassa te tādisī gatī;

    அதுச்சங் தாத பதஸி, அபூ⁴மிங் தாத ஸேவஸி.

    Atuccaṃ tāta patasi, abhūmiṃ tāta sevasi.

    35.

    35.

    சதுக்கண்ணங்வ கேதா³ரங், யதா³ தே பத²வீ ஸியா;

    Catukkaṇṇaṃva kedāraṃ, yadā te pathavī siyā;

    ததோ தாத நிவத்தஸ்ஸு, மாஸ்ஸு எத்தோ பரங் க³மி.

    Tato tāta nivattassu, māssu etto paraṃ gami.

    36.

    36.

    ஸந்தி அஞ்ஞேபி ஸகுணா, பத்தயானா விஹங்க³மா;

    Santi aññepi sakuṇā, pattayānā vihaṅgamā;

    அக்கி²த்தா வாதவேகே³ன, நட்டா² தே ஸஸ்ஸதீஸமா.

    Akkhittā vātavegena, naṭṭhā te sassatīsamā.

    37.

    37.

    அகத்வா அபனந்த³ஸ்ஸ 1, பிது வுத்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்;

    Akatvā apanandassa 2, pitu vuddhassa sāsanaṃ;

    காலவாதே அதிக்கம்ம, வேரம்பா⁴னங் வஸங் அகா³ 3.

    Kālavāte atikkamma, verambhānaṃ vasaṃ agā 4.

    38.

    38.

    தஸ்ஸ புத்தா ச தா³ரா ச, யே சஞ்ஞே அனுஜீவினோ;

    Tassa puttā ca dārā ca, ye caññe anujīvino;

    ஸப்³பே³ ப்³யஸனமாபாது³ங், அனோவாத³கரே தி³ஜே.

    Sabbe byasanamāpāduṃ, anovādakare dije.

    39.

    39.

    ஏவம்பி இத⁴ வுத்³தா⁴னங், யோ வாக்யங் நாவபு³ஜ்ஜ²தி;

    Evampi idha vuddhānaṃ, yo vākyaṃ nāvabujjhati;

    அதிஸீமசரோ 5 தி³த்தோ, கி³ஜ்ஜோ²வாதீதஸாஸனோ;

    Atisīmacaro 6 ditto, gijjhovātītasāsano;

    ஸப்³பே³ ப்³யஸனங் பப்பொந்தி, அகத்வா பு³த்³த⁴ஸாஸனந்தி.

    Sabbe byasanaṃ papponti, akatvā buddhasāsananti.

    மிகா³லோபஜாதகங் ச²ட்ட²ங்.

    Migālopajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. அபரண்ணஸ்ஸ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. aparaṇṇassa (sī. syā. pī.)
    3. க³தோ (ஸீ॰)
    4. gato (sī.)
    5. அதிஸீமங் சரோ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ க॰)
    6. atisīmaṃ caro (sī. syā. ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [381] 6. மிகா³லோபஜாதகவண்ணனா • [381] 6. Migālopajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact