Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. મીળ્હકસુત્તવણ્ણના

    5. Mīḷhakasuttavaṇṇanā

    ૧૬૧. પઞ્ચમે મીળ્હકાતિ ગૂથપાણકા. ગૂથાદીતિ ગૂથભક્ખા. ગૂથપૂરાતિ અન્તો ગૂથેન ભરિતા. પુણ્ણા ગૂથસ્સાતિ ઇદં પુરિમસ્સેવ અત્થદીપનં. અતિમઞ્ઞેય્યાતિ પચ્છિમપાદે ભૂમિયં ઠપેત્વા પુરિમપાદે ગૂથસ્સ ઉપરિ આરોપેત્વા ઠિતા ‘‘અહમ્હિ ગૂથાદી’’તિ ભણન્તી અતિમઞ્ઞેય્ય. પિણ્ડપાતો ચસ્સ પૂરોતિ અપરોપિસ્સ પત્તપૂરો પણીતપિણ્ડપાતો ભવેય્ય. પઞ્ચમં.

    161. Pañcame mīḷhakāti gūthapāṇakā. Gūthādīti gūthabhakkhā. Gūthapūrāti anto gūthena bharitā. Puṇṇā gūthassāti idaṃ purimasseva atthadīpanaṃ. Atimaññeyyāti pacchimapāde bhūmiyaṃ ṭhapetvā purimapāde gūthassa upari āropetvā ṭhitā ‘‘ahamhi gūthādī’’ti bhaṇantī atimaññeyya. Piṇḍapāto cassa pūroti aparopissa pattapūro paṇītapiṇḍapāto bhaveyya. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. મીળ્હકસુત્તં • 5. Mīḷhakasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૫. મીળ્હકસુત્તવણ્ણના • 5. Mīḷhakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact