Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. મિઞ્જવટંસકિયત્થેરઅપદાનં

    8. Miñjavaṭaṃsakiyattheraapadānaṃ

    ૩૯.

    39.

    ‘‘નિબ્બુતે લોકનાથમ્હિ, સિખિમ્હિ વદતં વરે;

    ‘‘Nibbute lokanāthamhi, sikhimhi vadataṃ vare;

    વટંસકેહિ આકિણ્ણં, બોધિપૂજં અકાસહં.

    Vaṭaṃsakehi ākiṇṇaṃ, bodhipūjaṃ akāsahaṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘એકત્તિંસે ઇતો કપ્પે, યં પૂજમકરિં તદા;

    ‘‘Ekattiṃse ito kappe, yaṃ pūjamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બોધિપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, bodhipūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘ઇતો છબ્બીસતિકપ્પે, અહું મેઘબ્ભનામકો;

    ‘‘Ito chabbīsatikappe, ahuṃ meghabbhanāmako;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા મિઞ્જવટંસકિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā miñjavaṭaṃsakiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    મિઞ્જવટંસકિયત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Miñjavaṭaṃsakiyattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact