Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya |
3. மித்தஸுத்தங்
3. Mittasuttaṃ
67. ‘‘‘ஸோ வத, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கு² பாபமித்தோ பாபஸஹாயோ பாபஸம்பவங்கோ, பாபமித்தே 1 ஸேவமானோ ப⁴ஜமானோ பயிருபாஸமானோ, தேஸஞ்ச தி³ட்டா²னுக³திங் ஆபஜ்ஜமானோ ஆபி⁴ஸமாசாரிகங் த⁴ம்மங் பரிபூரெஸ்ஸதீ’தி நேதங் டா²னங் விஜ்ஜதி. ‘ஆபி⁴ஸமாசாரிகங் த⁴ம்மங் அபரிபூரெத்வா ஸேக²ங் த⁴ம்மங் பரிபூரெஸ்ஸதீ’தி நேதங் டா²னங் விஜ்ஜதி. ‘ஸேக²ங் த⁴ம்மங் அபரிபூரெத்வா ஸீலானி பரிபூரெஸ்ஸதீ’தி நேதங் டா²னங் விஜ்ஜதி. ‘ஸீலானி அபரிபூரெத்வா காமராக³ங் வா ரூபராக³ங் வா அரூபராக³ங் வா பஜஹிஸ்ஸதீ’தி நேதங் டா²னங் விஜ்ஜதி.
67. ‘‘‘So vata, bhikkhave, bhikkhu pāpamitto pāpasahāyo pāpasampavaṅko, pāpamitte 2 sevamāno bhajamāno payirupāsamāno, tesañca diṭṭhānugatiṃ āpajjamāno ābhisamācārikaṃ dhammaṃ paripūressatī’ti netaṃ ṭhānaṃ vijjati. ‘Ābhisamācārikaṃ dhammaṃ aparipūretvā sekhaṃ dhammaṃ paripūressatī’ti netaṃ ṭhānaṃ vijjati. ‘Sekhaṃ dhammaṃ aparipūretvā sīlāni paripūressatī’ti netaṃ ṭhānaṃ vijjati. ‘Sīlāni aparipūretvā kāmarāgaṃ vā rūparāgaṃ vā arūparāgaṃ vā pajahissatī’ti netaṃ ṭhānaṃ vijjati.
‘‘‘ஸோ வத, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கு² கல்யாணமித்தோ கல்யாணஸஹாயோ கல்யாணஸம்பவங்கோ, கல்யாணமித்தே ஸேவமானோ ப⁴ஜமானோ பயிருபாஸமானோ, தேஸஞ்ச தி³ட்டா²னுக³திங் ஆபஜ்ஜமானோ ஆபி⁴ஸமாசாரிகங் த⁴ம்மங் பரிபூரெஸ்ஸதீ’தி டா²னமேதங் விஜ்ஜதி. ‘ஆபி⁴ஸமாசாரிகங் த⁴ம்மங் பரிபூரெத்வா ஸேக²ங் த⁴ம்மங் பரிபூரெஸ்ஸதீ’தி டா²னமேதங் விஜ்ஜதி. ‘ஸேக²ங் த⁴ம்மங் பரிபூரெத்வா ஸீலானி பரிபூரெஸ்ஸதீ’தி டா²னமேதங் விஜ்ஜதி. ‘ஸீலானி பரிபூரெத்வா காமராக³ங் வா ரூபராக³ங் வா அரூபராக³ங் வா பஜஹிஸ்ஸதீ’தி டா²னமேதங் விஜ்ஜதீ’’தி. ததியங்.
‘‘‘So vata, bhikkhave, bhikkhu kalyāṇamitto kalyāṇasahāyo kalyāṇasampavaṅko, kalyāṇamitte sevamāno bhajamāno payirupāsamāno, tesañca diṭṭhānugatiṃ āpajjamāno ābhisamācārikaṃ dhammaṃ paripūressatī’ti ṭhānametaṃ vijjati. ‘Ābhisamācārikaṃ dhammaṃ paripūretvā sekhaṃ dhammaṃ paripūressatī’ti ṭhānametaṃ vijjati. ‘Sekhaṃ dhammaṃ paripūretvā sīlāni paripūressatī’ti ṭhānametaṃ vijjati. ‘Sīlāni paripūretvā kāmarāgaṃ vā rūparāgaṃ vā arūparāgaṃ vā pajahissatī’ti ṭhānametaṃ vijjatī’’ti. Tatiyaṃ.
Footnotes:
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 1-3. அனாகா³மிப²லஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-3. Anāgāmiphalasuttādivaṇṇanā
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-3. அனாகா³மிப²லஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-3. Anāgāmiphalasuttādivaṇṇanā