Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. મોદકદાયિકાથેરીઅપદાનં

    3. Modakadāyikātherīapadānaṃ

    ૩૦.

    30.

    ‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, કુમ્ભદાસી અહોસહં;

    ‘‘Nagare bandhumatiyā, kumbhadāsī ahosahaṃ;

    મમ ભાગં ગહેત્વાન, ગચ્છં ઉદકહારિકા 1.

    Mama bhāgaṃ gahetvāna, gacchaṃ udakahārikā 2.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘પન્થમ્હિ સમણં દિસ્વા, સન્તચિત્તં સમાહતં;

    ‘‘Panthamhi samaṇaṃ disvā, santacittaṃ samāhataṃ;

    પસન્નચિત્તા સુમના, મોદકે તીણિદાસહં.

    Pasannacittā sumanā, modake tīṇidāsahaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘તેન કમ્મેન સુકતેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;

    ‘‘Tena kammena sukatena, cetanāpaṇidhīhi ca;

    એકનવુતિકપ્પાનિ 3, વિનિપાતં નગચ્છહં.

    Ekanavutikappāni 4, vinipātaṃ nagacchahaṃ.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘સમ્પત્તિ તં 5 કરિત્વાન, સબ્બં અનુભવિં અહં;

    ‘‘Sampatti taṃ 6 karitvāna, sabbaṃ anubhaviṃ ahaṃ;

    મોદકે તીણિ દત્વાન, પત્તાહં અચલં પદં.

    Modake tīṇi datvāna, pattāhaṃ acalaṃ padaṃ.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવા.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavā.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં મોદકદાયિકા ભિક્ખુની ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ modakadāyikā bhikkhunī imā gāthāyo abhāsitthāti.

    મોદકદાયિકાથેરિયાપદાનં તતિયં.

    Modakadāyikātheriyāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉદકહારિકં (સી॰), ઉદકહારિકે (સ્યા॰)
    2. udakahārikaṃ (sī.), udakahārike (syā.)
    3. એકૂનતિંસકપ્પાનિ (સ્યા॰)
    4. ekūnatiṃsakappāni (syā.)
    5. સમ્પત્તિઞ્ચ (સ્યા॰), સમ્પત્તિકં (ક॰)
    6. sampattiñca (syā.), sampattikaṃ (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact