Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. મોરહત્થિયત્થેરઅપદાનં

    2. Morahatthiyattheraapadānaṃ

    .

    9.

    ‘‘મોરહત્થં ગહેત્વાન, ઉપેસિં લોકનાયકં;

    ‘‘Morahatthaṃ gahetvāna, upesiṃ lokanāyakaṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, મોરહત્થમદાસહં.

    Pasannacitto sumano, morahatthamadāsahaṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘ઇમિના મોરહત્થેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;

    ‘‘Iminā morahatthena, cetanāpaṇidhīhi ca;

    નિબ્બાયિંસુ તયો અગ્ગી, લભામિ વિપુલં સુખં.

    Nibbāyiṃsu tayo aggī, labhāmi vipulaṃ sukhaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘અહો બુદ્ધો અહો ધમ્મો, અહો નો સત્થુસમ્પદા;

    ‘‘Aho buddho aho dhammo, aho no satthusampadā;

    દત્વાનહં મોરહત્થં, લભામિ વિપુલં સુખં.

    Datvānahaṃ morahatthaṃ, labhāmi vipulaṃ sukhaṃ.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘તિયગ્ગી 1 નિબ્બુતા મય્હં, ભવા સબ્બે સમૂહતા;

    ‘‘Tiyaggī 2 nibbutā mayhaṃ, bhavā sabbe samūhatā;

    સબ્બાસવા પરિક્ખીણા, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો.

    Sabbāsavā parikkhīṇā, natthi dāni punabbhavo.

    ૧૩.

    13.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં દાનમદદિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ dānamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, મોરહત્થસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, morahatthassidaṃ phalaṃ.

    ૧૪.

    14.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા મોરહત્થિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā morahatthiyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    મોરહત્થિયત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Morahatthiyattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. તિધગ્ગી (સ્યા॰ ક॰), તિવગ્ગી (પી॰)
    2. tidhaggī (syā. ka.), tivaggī (pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact