Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    159. மோரஜாதகங் (2-1-9)

    159. Morajātakaṃ (2-1-9)

    17.

    17.

    உதே³தயங் சக்கு²மா ஏகராஜா, ஹரிஸ்ஸவண்ணோ பத²விப்பபா⁴ஸோ 1;

    Udetayaṃ cakkhumā ekarājā, harissavaṇṇo pathavippabhāso 2;

    தங் தங் நமஸ்ஸாமி ஹரிஸ்ஸவண்ணங் பத²விப்பபா⁴ஸங், தயாஜ்ஜ கு³த்தா விஹரேமு தி³வஸங்.

    Taṃ taṃ namassāmi harissavaṇṇaṃ pathavippabhāsaṃ, tayājja guttā viharemu divasaṃ.

    யே ப்³ராஹ்மணா வேத³கூ³ ஸப்³ப³த⁴ம்மே, தே மே நமோ தே ச மங் பாலயந்து;

    Ye brāhmaṇā vedagū sabbadhamme, te me namo te ca maṃ pālayantu;

    நமத்து² பு³த்³தா⁴னங் 3 நமத்து² போ³தி⁴யா, நமோ விமுத்தானங் 4 நமோ விமுத்தியா;

    Namatthu buddhānaṃ 5 namatthu bodhiyā, namo vimuttānaṃ 6 namo vimuttiyā;

    இமங் ஸோ பரித்தங் கத்வா, மோரோ சரதி ஏஸனா.

    Imaṃ so parittaṃ katvā, moro carati esanā.

    18.

    18.

    அபேதயங் சக்கு²மா ஏகராஜா, ஹரிஸ்ஸவண்ணோ பத²விப்பபா⁴ஸோ;

    Apetayaṃ cakkhumā ekarājā, harissavaṇṇo pathavippabhāso;

    தங் தங் நம்மஸ்ஸாமி ஹரிஸ்ஸவண்ணங் பத²விப்பபா⁴ஸங், தயாஜ்ஜ கு³த்தா விஹரேமு ரத்திங்.

    Taṃ taṃ nammassāmi harissavaṇṇaṃ pathavippabhāsaṃ, tayājja guttā viharemu rattiṃ.

    யே ப்³ராஹ்மணா வேத³கூ³ ஸப்³ப³த⁴ம்மே, தே மே நமோ தே ச மங் பாலயந்து;

    Ye brāhmaṇā vedagū sabbadhamme, te me namo te ca maṃ pālayantu;

    நமத்து² பு³த்³தா⁴னங் நமத்து² போ³தி⁴யா, நமோ விமுத்தானங் நமோ விமுத்தியா;

    Namatthu buddhānaṃ namatthu bodhiyā, namo vimuttānaṃ namo vimuttiyā;

    இமங் ஸோ பரித்தங் கத்வா, மோரோ வாஸமகப்பயீதி.

    Imaṃ so parittaṃ katvā, moro vāsamakappayīti.

    மோரஜாதகங் நவமங்.

    Morajātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. பட²விப்பபா⁴ஸோ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. paṭhavippabhāso (sī. syā. pī.)
    3. பு³த்³தா⁴ன (?)
    4. விமுத்தான (?)
    5. buddhāna (?)
    6. vimuttāna (?)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [159] 9. மோரஜாதகவண்ணனா • [159] 9. Morajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact