Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    મુચલિન્દકથાવણ્ણના

    Mucalindakathāvaṇṇanā

    . મુચલિન્દવત્થુમ્હિ એતમત્થન્તિ ઇદાનિ વત્તબ્બમત્થં સન્ધાય વુત્તં. તં વિવેકન્તિ ઉપધિવિવેકં . ‘‘અબ્યાપજ્જં સુખં લોકે’’તિ ઇમિના પઠમમગ્ગં દસ્સેતિ તેન સત્તેસુ મારણવસેન ઉપ્પજ્જનકબ્યાપાદપ્પહાનસિદ્ધિતો. ‘‘પાણભૂતેસુ સંયમો’’તિ ઇમિના દુતિયમગ્ગં દસ્સેતિ. મગ્ગી હિ પુગ્ગલો અવસિટ્ઠબ્યાપાદતનુત્તવસેન પાણભૂતેસુ સંયતો હોતિ વિહિંસાધિપ્પાયાભાવતો. એવં ચત્તારો હિ મગ્ગા અનુક્કમેનાપિ ગહિતા હોન્તિ.

    5. Mucalindavatthumhi etamatthanti idāni vattabbamatthaṃ sandhāya vuttaṃ. Taṃ vivekanti upadhivivekaṃ . ‘‘Abyāpajjaṃ sukhaṃ loke’’ti iminā paṭhamamaggaṃ dasseti tena sattesu māraṇavasena uppajjanakabyāpādappahānasiddhito. ‘‘Pāṇabhūtesu saṃyamo’’ti iminā dutiyamaggaṃ dasseti. Maggī hi puggalo avasiṭṭhabyāpādatanuttavasena pāṇabhūtesu saṃyato hoti vihiṃsādhippāyābhāvato. Evaṃ cattāro hi maggā anukkamenāpi gahitā honti.

    મુચલિન્દકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Mucalindakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૩. મુચલિન્દકથા • 3. Mucalindakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / મુચલિન્દકથા • Mucalindakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / મુચલિન્દકથાવણ્ણના • Mucalindakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / મુચલિન્દકથાવણ્ણના • Mucalindakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૩. મુચલિન્દકથા • 3. Mucalindakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact