Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. મુટ્ઠિપૂજકત્થેરઅપદાનં

    8. Muṭṭhipūjakattheraapadānaṃ

    ૪૨.

    42.

    ‘‘સુમેધો નામ ભગવા, લોકજેટ્ઠો નરાસભો;

    ‘‘Sumedho nāma bhagavā, lokajeṭṭho narāsabho;

    પચ્છિમે અનુકમ્પાય, પધાનં પદહી જિનો.

    Pacchime anukampāya, padhānaṃ padahī jino.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘તસ્સ ચઙ્કમમાનસ્સ, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Tassa caṅkamamānassa, dvipadindassa tādino;

    ગિરિનેલસ્સ પુપ્ફાનં, મુટ્ઠિં બુદ્ધસ્સ રોપયિં.

    Girinelassa pupphānaṃ, muṭṭhiṃ buddhassa ropayiṃ.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘તેન ચિત્તપ્પસાદેન, સુક્કમૂલેન ચોદિતો;

    ‘‘Tena cittappasādena, sukkamūlena codito;

    તિંસકપ્પસહસ્સાનિ, દુગ્ગતિં નુપપજ્જહં.

    Tiṃsakappasahassāni, duggatiṃ nupapajjahaṃ.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘તેવીસતિકપ્પસતે, સુનેલો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Tevīsatikappasate, sunelo nāma khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, એકો આસિં મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, eko āsiṃ mahabbalo.

    ૪૬.

    46.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા મુટ્ઠિપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā muṭṭhipūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    મુટ્ઠિપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Muṭṭhipūjakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact