Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. નદીકસ્સપત્થેરઅપદાનં

    2. Nadīkassapattheraapadānaṃ

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પદુમુત્તરસ્સ ભગવતો, લોકજેટ્ઠસ્સ તાદિનો;

    ‘‘Padumuttarassa bhagavato, lokajeṭṭhassa tādino;

    પિણ્ડચારં ચરન્તસ્સ, વારતો ઉત્તમં યસં;

    Piṇḍacāraṃ carantassa, vārato uttamaṃ yasaṃ;

    અગ્ગફલં ગહેત્વાન, અદાસિં સત્થુનો અહં.

    Aggaphalaṃ gahetvāna, adāsiṃ satthuno ahaṃ.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘તેન કમ્મેન દેવિન્દો, લોકજેટ્ઠો નરાસભો;

    ‘‘Tena kammena devindo, lokajeṭṭho narāsabho;

    સમ્પત્તોમ્હિ અચલં ઠાનં, હિત્વા જયપરાજયં.

    Sampattomhi acalaṃ ṭhānaṃ, hitvā jayaparājayaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘સતસહસ્સિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Satasahassito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, અગ્ગદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, aggadānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા નદીકસ્સપો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā nadīkassapo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    નદીકસ્સપત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Nadīkassapattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. નદીકસ્સપત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Nadīkassapattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact