Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. પુપ્ફવગ્ગો

    10. Pupphavaggo

    ૧. નદીસુત્તવણ્ણના

    1. Nadīsuttavaṇṇanā

    ૯૩. પબ્બતેય્યાતિ પબ્બતતો આગતા. તતો એવ ઓહારિની. તેનસ્સા ચણ્ડસોતતં દસ્સેતિ. દૂરં ગચ્છતીતિ દૂરઙ્ગમા. તેનસ્સા મહોઘતં દસ્સેતિ.

    93.Pabbateyyāti pabbatato āgatā. Tato eva ohārinī. Tenassā caṇḍasotataṃ dasseti. Dūraṃ gacchatīti dūraṅgamā. Tenassā mahoghataṃ dasseti.

    સોતેતિ વટ્ટસોતે. ચતૂહિ ગાહેહીતિ ‘‘રૂપં અત્તતો સમનુપસ્સતી’’તિઆદિનયપ્પવત્તેહિ ચતૂહિ ગાહેહિ. પલુજ્જનત્તાતિ છિન્નત્તા. સોકાદિબ્યસનપ્પત્તીતિ સોકાદિઅનત્થુપ્પત્તિ.

    Soteti vaṭṭasote. Catūhi gāhehīti ‘‘rūpaṃ attato samanupassatī’’tiādinayappavattehi catūhi gāhehi. Palujjanattāti chinnattā. Sokādibyasanappattīti sokādianatthuppatti.

    નદીસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nadīsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. નદીસુત્તં • 1. Nadīsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. નદીસુત્તવણ્ણના • 1. Nadīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact