Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. નાગદત્તસુત્તવણ્ણના

    7. Nāgadattasuttavaṇṇanā

    ૨૨૭. અતિકાલેનાતિ અતિવિય પુબ્બણ્હકાલેન, કાલસ્સેવાતિ અત્થો. કોટિસમ્મુઞ્જનિયાતિ સમ્મુઞ્જનિકોટિયા, સમ્મુઞ્જનિયા એકદેસેનેવાતિ અત્થો. ઇમિના સમ્મજ્જને અમનાપકારિતં દસ્સેતિ. મજ્ઝન્હિકે વીતિવત્તેતિ ગિહિસંસગ્ગવસેન કાલં વીતિનામેન્તો મજ્ઝન્હે બહુવીતિવત્તે. અઞ્ઞેહિ ભિક્ખૂહીતિ નાતિકાલં પવિટ્ઠેહિ. નિસ્સક્કવચનઞ્ચેતં. ભાયામિ નાગદત્તન્તિ તસ્સ પટિપત્તિં ભાયિતબ્બં કત્વા દેવતા વદન્તી પટિપત્તિયં નિયોજેતિ. સુપ્પગબ્ભન્તિ કાયપાગબ્બિયાદીહિ અતિવિય સમન્નાગતં.

    227.Atikālenāti ativiya pubbaṇhakālena, kālassevāti attho. Koṭisammuñjaniyāti sammuñjanikoṭiyā, sammuñjaniyā ekadesenevāti attho. Iminā sammajjane amanāpakāritaṃ dasseti. Majjhanhike vītivatteti gihisaṃsaggavasena kālaṃ vītināmento majjhanhe bahuvītivatte. Aññehi bhikkhūhīti nātikālaṃ paviṭṭhehi. Nissakkavacanañcetaṃ. Bhāyāmi nāgadattanti tassa paṭipattiṃ bhāyitabbaṃ katvā devatā vadantī paṭipattiyaṃ niyojeti. Suppagabbhanti kāyapāgabbiyādīhi ativiya samannāgataṃ.

    નાગદત્તસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nāgadattasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. નાગદત્તસુત્તં • 7. Nāgadattasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. નાગદત્તસુત્તવણ્ણના • 7. Nāgadattasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact