Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. નાગપલ્લવત્થેરઅપદાનં

    5. Nāgapallavattheraapadānaṃ

    ૧૧૮.

    118.

    ‘‘નગરે બન્ધુમતિયા, રાજુય્યાને વસામહં;

    ‘‘Nagare bandhumatiyā, rājuyyāne vasāmahaṃ;

    મમ અસ્સમસામન્તા, નિસીદિ લોકનાયકો.

    Mama assamasāmantā, nisīdi lokanāyako.

    ૧૧૯.

    119.

    ‘‘નાગપલ્લવમાદાય , બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં;

    ‘‘Nāgapallavamādāya , buddhassa abhiropayiṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સુગતં અભિવાદયિં.

    Pasannacitto sumano, sugataṃ abhivādayiṃ.

    ૧૨૦.

    120.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પલ્લવમપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pallavamapūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૨૧.

    121.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૨૨.

    122.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૨૩.

    123.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા નાગપલ્લવો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā nāgapallavo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    નાગપલ્લવત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Nāgapallavattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact