Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૯. નાગસુત્તવણ્ણના

    9. Nāgasuttavaṇṇanā

    ૨૩૧. અતિક્કન્તવેલન્તિ ભત્તાનુમોદનઉપનિસિન્નકથાવેલતો અતિક્કન્તવેલં. અસમ્ભિન્નેનાતિ સરસમ્પત્તિતો અસમ્ભિન્નેન, સરસ્સ ઉચ્ચારણસમ્પત્તિં અપરિહાપેત્વાતિ અત્થો. અપરિસુદ્ધાસયતાય નેવ ગુણવણ્ણાય ન ઞાણબલાય હોતિ. તન્તિ તં તથા પચ્ચયાનં પરિભુઞ્જનં, તં તથા મિચ્છાપટિપજ્જનં.

    231.Atikkantavelanti bhattānumodanaupanisinnakathāvelato atikkantavelaṃ. Asambhinnenāti sarasampattito asambhinnena, sarassa uccāraṇasampattiṃ aparihāpetvāti attho. Aparisuddhāsayatāya neva guṇavaṇṇāya na ñāṇabalāya hoti. Tanti taṃ tathā paccayānaṃ paribhuñjanaṃ, taṃ tathā micchāpaṭipajjanaṃ.

    નાગસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nāgasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. નાગસુત્તં • 9. Nāgasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯. નાગસુત્તવણ્ણના • 9. Nāgasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact