Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
૭. નહાનસિક્ખાપદવણ્ણના
7. Nahānasikkhāpadavaṇṇanā
૩૫૭. સત્તમે પાળિયં નગરે થકિતેતિ એત્થ રઞ્ઞા ચિરં નહાયિતુકામેન ‘‘અહં બહિ ઉય્યાને કતારક્ખો વસિસ્સામિ, નગરં થકેત્વા ગોપેથા’’તિ અનુઞ્ઞાતા, તે થકિંસૂતિ દટ્ઠબ્બં. અસમ્ભિન્નેનાતિ અનટ્ઠેન, તં દિવસં પુન અગ્ગહિતાલઙ્કારેન પબુદ્ધમત્તેનાતિ અધિપ્પાયો. મજ્ઝિમદેસે ઊનકદ્ધમાસનહાનં, સમયાદીનં અભાવોતિ દ્વે અઙ્ગાનિ.
357. Sattame pāḷiyaṃ nagare thakiteti ettha raññā ciraṃ nahāyitukāmena ‘‘ahaṃ bahi uyyāne katārakkho vasissāmi, nagaraṃ thaketvā gopethā’’ti anuññātā, te thakiṃsūti daṭṭhabbaṃ. Asambhinnenāti anaṭṭhena, taṃ divasaṃ puna aggahitālaṅkārena pabuddhamattenāti adhippāyo. Majjhimadese ūnakaddhamāsanahānaṃ, samayādīnaṃ abhāvoti dve aṅgāni.
નહાનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Nahānasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૭. નહાનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nahānasikkhāpadavaṇṇanā