Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. નખસિખસુત્તવણ્ણના

    2. Nakhasikhasuttavaṇṇanā

    ૨૨૪. દુતિયે મનુસ્સેસુ પચ્ચાજાયન્તીતિ યે મનુસ્સલોકતો ચુતા મનુસ્સેસુ જાયન્તિ, તે એવં અપ્પકાતિ અધિપ્પાયો. અઞ્ઞત્ર મનુસ્સેહીતિ યે પન મનુસ્સલોકતો ચુતા ઠપેત્વા મનુસ્સલોકં ચતૂસુ અપાયેસુ પચ્ચાજાયન્તિ, તે મહાપથવિયં પંસુ વિય બહુતરા. ઇમસ્મિઞ્ચ સુત્તે દેવાપિ મનુસ્સેહેવ સઙ્ગહિતા. તસ્મા યથા મનુસ્સેસુ જાયન્તા અપ્પકા, એવં દેવેસુપીતિ વેદિતબ્બા. દુતિયં.

    224. Dutiye manussesu paccājāyantīti ye manussalokato cutā manussesu jāyanti, te evaṃ appakāti adhippāyo. Aññatra manussehīti ye pana manussalokato cutā ṭhapetvā manussalokaṃ catūsu apāyesu paccājāyanti, te mahāpathaviyaṃ paṃsu viya bahutarā. Imasmiñca sutte devāpi manusseheva saṅgahitā. Tasmā yathā manussesu jāyantā appakā, evaṃ devesupīti veditabbā. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. નખસિખસુત્તં • 2. Nakhasikhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨. નખસિખસુત્તવણ્ણના • 2. Nakhasikhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact