Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. નખસિખસુત્તવણ્ણના

    2. Nakhasikhasuttavaṇṇanā

    ૨૨૪. એવં અપ્પકા યથા નખસિખાય આરોપિતપંસુ, સુગતિસંવત્તનિયસ્સ કમ્મસ્સ અપ્પકત્તા એવં દેવેસુપીતિ હીનૂદાહરણવસેન વુત્તં. અપ્પતરા હિ સત્તા યે દેવેસુ જાયન્તિ, તઞ્ચ ખો કામદેવેસુ. ઇતરેસુ પન વત્તબ્બમેવ નત્થિ.

    224.Evaṃ appakā yathā nakhasikhāya āropitapaṃsu, sugatisaṃvattaniyassa kammassa appakattā evaṃ devesupīti hīnūdāharaṇavasena vuttaṃ. Appatarā hi sattā ye devesu jāyanti, tañca kho kāmadevesu. Itaresu pana vattabbameva natthi.

    નખસિખસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nakhasikhasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૨. નખસિખસુત્તં • 2. Nakhasikhasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨. નખસિખસુત્તવણ્ણના • 2. Nakhasikhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact