Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૯. નળકુટિદાયકત્થેરઅપદાનં

    9. Naḷakuṭidāyakattheraapadānaṃ

    ૯૩.

    93.

    ‘‘હિમવન્તસ્સાવિદૂરે , હારિતો નામ પબ્બતો;

    ‘‘Himavantassāvidūre , hārito nāma pabbato;

    સયમ્ભૂ નારદો નામ, રુક્ખમૂલે વસી તદા.

    Sayambhū nārado nāma, rukkhamūle vasī tadā.

    ૯૪.

    94.

    ‘‘નળાગારં કરિત્વાન, તિણેન છાદયિં અહં;

    ‘‘Naḷāgāraṃ karitvāna, tiṇena chādayiṃ ahaṃ;

    ચઙ્કમં સોધયિત્વાન, સયમ્ભુસ્સ અદાસહં.

    Caṅkamaṃ sodhayitvāna, sayambhussa adāsahaṃ.

    ૯૫.

    95.

    ‘‘તેન કમ્મેન સુકતેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;

    ‘‘Tena kammena sukatena, cetanāpaṇidhīhi ca;

    જહિત્વા માનુસં દેહં, તાવતિંસમગચ્છહં.

    Jahitvā mānusaṃ dehaṃ, tāvatiṃsamagacchahaṃ.

    ૯૬.

    96.

    ‘‘તત્થ મે સુકતં બ્યમ્હં, નળકુટિકનિમ્મિતં;

    ‘‘Tattha me sukataṃ byamhaṃ, naḷakuṭikanimmitaṃ;

    સટ્ઠિયોજનમુબ્બેધં, તિંસયોજનવિત્થતં.

    Saṭṭhiyojanamubbedhaṃ, tiṃsayojanavitthataṃ.

    ૯૭.

    97.

    ‘‘ચતુદ્દસેસુ કપ્પેસુ, દેવલોકે રમિં અહં;

    ‘‘Catuddasesu kappesu, devaloke ramiṃ ahaṃ;

    એકસત્તતિક્ખત્તુઞ્ચ, દેવરજ્જમકારયિં.

    Ekasattatikkhattuñca, devarajjamakārayiṃ.

    ૯૮.

    98.

    ‘‘ચતુતિંસતિક્ખત્તુઞ્ચ, ચક્કવત્તી અહોસહં;

    ‘‘Catutiṃsatikkhattuñca, cakkavattī ahosahaṃ;

    પદેસરજ્જં વિપુલં, ગણનાતો અસઙ્ખિયં.

    Padesarajjaṃ vipulaṃ, gaṇanāto asaṅkhiyaṃ.

    ૯૯.

    99.

    ‘‘ધમ્મપાસાદમારુય્હ, સબ્બાકારવરૂપમં;

    ‘‘Dhammapāsādamāruyha, sabbākāravarūpamaṃ;

    યદિચ્છકાહં વિહરે, સક્યપુત્તસ્સ સાસને.

    Yadicchakāhaṃ vihare, sakyaputtassa sāsane.

    ૧૦૦.

    100.

    ‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, નળકુટિયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, naḷakuṭiyidaṃ phalaṃ.

    ૧૦૧.

    101.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૦૨.

    102.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૦૩.

    103.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા નળકુટિદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā naḷakuṭidāyako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    નળકુટિદાયકત્થેરસ્સાપદાનં નવમં.

    Naḷakuṭidāyakattherassāpadānaṃ navamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact