Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. નળમાલિકાથેરીઅપદાનં

    5. Naḷamālikātherīapadānaṃ

    ૩૭.

    37.

    ‘‘ચન્દભાગાનદીતીરે , અહોસિં કિન્નરી તદા;

    ‘‘Candabhāgānadītīre , ahosiṃ kinnarī tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, સયમ્ભું અપરાજિતં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, sayambhuṃ aparājitaṃ.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પસન્નચિત્તા સુમના, વેદજાતા કતઞ્જલી;

    ‘‘Pasannacittā sumanā, vedajātā katañjalī;

    નળમાલં ગહેત્વાન, સયમ્ભું અભિપૂજયિં.

    Naḷamālaṃ gahetvāna, sayambhuṃ abhipūjayiṃ.

    ૩૯.

    39.

    ‘‘તેન કમ્મેન સુકતેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;

    ‘‘Tena kammena sukatena, cetanāpaṇidhīhi ca;

    જહિત્વા કિન્નરીદેહં, અગચ્છિં તિદસં ગતિં.

    Jahitvā kinnarīdehaṃ, agacchiṃ tidasaṃ gatiṃ.

    ૪૦.

    40.

    ‘‘છત્તિંસદેવરાજૂનં , મહેસિત્તમકારયિં;

    ‘‘Chattiṃsadevarājūnaṃ , mahesittamakārayiṃ;

    દસન્નં ચક્કવત્તીનં, મહેસિત્તમકારયિં;

    Dasannaṃ cakkavattīnaṃ, mahesittamakārayiṃ;

    સંવેજેત્વાન મે ચિત્તં 1, પબ્બજિં અનગારિયં.

    Saṃvejetvāna me cittaṃ 2, pabbajiṃ anagāriyaṃ.

    ૪૧.

    41.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં, ભવા સબ્બે સમૂહતા 3;

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ, bhavā sabbe samūhatā 4;

    સબ્બાસવપરિક્ખીણા, નત્થિ દાનિ પુનબ્ભવો.

    Sabbāsavaparikkhīṇā, natthi dāni punabbhavo.

    ૪૨.

    42.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૪૩.

    43.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવા.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavā.

    ૪૪.

    44.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૪૫.

    45.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં નળમાલિકા થેરી ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ naḷamālikā therī imā gāthāyo abhāsitthāti.

    નળમાલિકાથેરિયાપદાનં પઞ્ચમં.

    Naḷamālikātheriyāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. વેદયિત્વાન કુસલં (સ્યા॰), સંવેદયિત્વા કુસલં (પી॰)
    2. vedayitvāna kusalaṃ (syā.), saṃvedayitvā kusalaṃ (pī.)
    3. ભવા સંઘાતિતા મમ (ક॰)
    4. bhavā saṃghātitā mama (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact