Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. અદ્ધવગ્ગો

    7. Addhavaggo

    ૧. નામસુત્તવણ્ણના

    1. Nāmasuttavaṇṇanā

    ૬૧. અદ્ધવગ્ગસ્સ પઠમે નામં સબ્બં અદ્ધભવીતિ નામં સબ્બં અભિભવતિ અનુપતતિ. ઓપપાતિકેન વા હિ કિત્તિમેન વા નામેન મુત્તો સત્તો વા સઙ્ખારો વા નત્થિ. યસ્સપિ હિ રુક્ખસ્સ વા પાસાણસ્સ વા ‘‘ઇદં નામ નામ’’ન્તિ ન જાનન્તિ, અનામકોત્વેવ તસ્સ નામં હોતિ. પઠમં.

    61. Addhavaggassa paṭhame nāmaṃ sabbaṃ addhabhavīti nāmaṃ sabbaṃ abhibhavati anupatati. Opapātikena vā hi kittimena vā nāmena mutto satto vā saṅkhāro vā natthi. Yassapi hi rukkhassa vā pāsāṇassa vā ‘‘idaṃ nāma nāma’’nti na jānanti, anāmakotveva tassa nāmaṃ hoti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. નામસુત્તં • 1. Nāmasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. નામસુત્તવણ્ણના • 1. Nāmasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact