Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi

    ૧૧. એકાદસમવગ્ગો

    11. Ekādasamavaggo

    (૧૦૯) ૪. ઞાણકથા

    (109) 4. Ñāṇakathā

    ૬૧૪. અઞ્ઞાણે વિગતે ઞાણવિપ્પયુત્તે ચિત્તે વત્તમાને ન વત્તબ્બં – ‘‘ઞાણી’’તિ? આમન્તા. રાગે વિગતે ન વત્તબ્બં – ‘‘વીતરાગો’’તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… અઞ્ઞાણે વિગતે ઞાણવિપ્પયુત્તે ચિત્તે વત્તમાને ન વત્તબ્બં – ‘‘ઞાણી’’તિ? આમન્તા. દોસે વિગતે… મોહે વિગતે… કિલેસે વિગતે ન વત્તબ્બં – ‘‘નિક્કિલેસો’’તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    614. Aññāṇe vigate ñāṇavippayutte citte vattamāne na vattabbaṃ – ‘‘ñāṇī’’ti? Āmantā. Rāge vigate na vattabbaṃ – ‘‘vītarāgo’’ti? Na hevaṃ vattabbe…pe… aññāṇe vigate ñāṇavippayutte citte vattamāne na vattabbaṃ – ‘‘ñāṇī’’ti? Āmantā. Dose vigate… mohe vigate… kilese vigate na vattabbaṃ – ‘‘nikkileso’’ti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    રાગે વિગતે વત્તબ્બં – ‘‘વીતરાગો’’તિ? આમન્તા. અઞ્ઞાણે વિગતે ઞાણવિપ્પયુત્તે ચિત્તે વત્તમાને વત્તબ્બં – ‘‘ઞાણી’’તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰… દોસે વિગતે… મોહે વિગતે… કિલેસે વિગતે વત્તબ્બં – ‘‘નિક્કિલેસો’’તિ? આમન્તા. અઞ્ઞાણે વિગતે ઞાણવિપ્પયુત્તે ચિત્તે વત્તમાને વત્તબ્બં – ‘‘ઞાણી’’તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    Rāge vigate vattabbaṃ – ‘‘vītarāgo’’ti? Āmantā. Aññāṇe vigate ñāṇavippayutte citte vattamāne vattabbaṃ – ‘‘ñāṇī’’ti? Na hevaṃ vattabbe…pe… dose vigate… mohe vigate… kilese vigate vattabbaṃ – ‘‘nikkileso’’ti? Āmantā. Aññāṇe vigate ñāṇavippayutte citte vattamāne vattabbaṃ – ‘‘ñāṇī’’ti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ૬૧૫. અઞ્ઞાણે વિગતે ઞાણવિપ્પયુત્તે ચિત્તે વત્તમાને વત્તબ્બં – ‘‘ઞાણી’’તિ? આમન્તા . અતીતેન ઞાણેન ઞાણી નિરુદ્ધેન વિગતેન પટિપસ્સદ્ધેન ઞાણેન ઞાણીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….

    615. Aññāṇe vigate ñāṇavippayutte citte vattamāne vattabbaṃ – ‘‘ñāṇī’’ti? Āmantā . Atītena ñāṇena ñāṇī niruddhena vigatena paṭipassaddhena ñāṇena ñāṇīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….

    ઞાણકથા નિટ્ઠિતા.

    Ñāṇakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. ઞાણકથાવણ્ણના • 4. Ñāṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૪. ઞાણકથાવણ્ણના • 4. Ñāṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૪. ઞાણકથાવણ્ણના • 4. Ñāṇakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact