Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૨૦. વીસતિમવગ્ગો

    20. Vīsatimavaggo

    ૨. ઞાણકથાવણ્ણના

    2. Ñāṇakathāvaṇṇanā

    ૮૬૩-૮૬૫. ઞાણકથાયં દુક્ખં પરિજાનાતીતિ લોકુત્તરમગ્ગઞાણમેવ દીપેતીતિ ‘‘દુક્ખં પરિજાનાતી’’તિ વદન્તો ઇદં તવ વચનં લોકુત્તરમગ્ગઞાણમેવ દીપેતિ, ન તસ્સેવ ઞાણભાવં. કસ્મા? યસ્મા ન લોકુત્તરમેવ ઞાણં, તસ્મા ન ઇદં સાધકન્તિ વુત્તં હોતિ.

    863-865. Ñāṇakathāyaṃ dukkhaṃ parijānātīti lokuttaramaggañāṇameva dīpetīti ‘‘dukkhaṃ parijānātī’’ti vadanto idaṃ tava vacanaṃ lokuttaramaggañāṇameva dīpeti, na tasseva ñāṇabhāvaṃ. Kasmā? Yasmā na lokuttarameva ñāṇaṃ, tasmā na idaṃ sādhakanti vuttaṃ hoti.

    ઞાણકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ñāṇakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૯૫) ૨. ઞાણકથા • (195) 2. Ñāṇakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. ઞાણકથાવણ્ણના • 2. Ñāṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૨. ઞાણકથાવણ્ણના • 2. Ñāṇakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact