Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૬. ઞાણકથાવણ્ણના

    6. Ñāṇakathāvaṇṇanā

    ૮૭૬-૮૭૭. ઞાણકથાયં સચે તં દ્વાદસવત્થુકન્તિ એત્થ ચ ‘‘લોકુત્તર’’ન્તિ વચનસેસો, તં વા લોકુત્તરઞાણં સચે દ્વાદસવત્થુકન્તિ અત્થો. પરિઞ્ઞેય્યન્તિ પુબ્બભાગો, પરિઞ્ઞાતન્તિ અપરભાગો, સચ્ચઞાણં પન મગ્ગક્ખણેપિ પરિજાનનાદિકિચ્ચસાધનવસેન હોતીતિ આહ ‘‘સદ્ધિં પુબ્બભાગપરભાગેહી’’તિ.

    876-877. Ñāṇakathāyaṃ sace taṃ dvādasavatthukanti ettha ca ‘‘lokuttara’’nti vacanaseso, taṃ vā lokuttarañāṇaṃ sace dvādasavatthukanti attho. Pariññeyyanti pubbabhāgo, pariññātanti aparabhāgo, saccañāṇaṃ pana maggakkhaṇepi parijānanādikiccasādhanavasena hotīti āha ‘‘saddhiṃ pubbabhāgaparabhāgehī’’ti.

    ઞાણકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ñāṇakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    વીસતિમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Vīsatimavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ચતુત્થો પણ્ણાસકો સમત્તો.

    Catuttho paṇṇāsako samatto.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૯૯) ૬. ઞાણકથા • (199) 6. Ñāṇakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૬. ઞાણકથાવણ્ણના • 6. Ñāṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૬. ઞાણકથાવણ્ણના • 6. Ñāṇakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact