Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૨૦. વીસતિમવગ્ગો

    20. Vīsatimavaggo

    ૨. ઞાણકથાવણ્ણના

    2. Ñāṇakathāvaṇṇanā

    ૮૬૩-૮૬૫. કામં પુબ્બભાગેપિ અત્થેવ દુક્ખપરિઞ્ઞા, અત્થસાધિકા પન સા મગ્ગક્ખણિકા એવાતિ ઉક્કંસગતં દુક્ખપરિઞ્ઞં સન્ધાય અવધારેન્તો આહ ‘‘દુક્ખં…પે॰… મગ્ગઞાણમેવ દીપેતી’’તિ. તં પન અવધારણં ન ઞાણન્તરનિવત્તનં, અથ ખો ઞાણન્તરસ્સ યથાધિગતકિચ્ચનિવત્તનં દટ્ઠબ્બં. તેનાહ ‘‘ન તસ્સેવ ઞાણભાવ’’ન્તિઆદિ.

    863-865. Kāmaṃ pubbabhāgepi attheva dukkhapariññā, atthasādhikā pana sā maggakkhaṇikā evāti ukkaṃsagataṃ dukkhapariññaṃ sandhāya avadhārento āha ‘‘dukkhaṃ…pe… maggañāṇameva dīpetī’’ti. Taṃ pana avadhāraṇaṃ na ñāṇantaranivattanaṃ, atha kho ñāṇantarassa yathādhigatakiccanivattanaṃ daṭṭhabbaṃ. Tenāha ‘‘na tasseva ñāṇabhāva’’ntiādi.

    ઞાણકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ñāṇakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૯૫) ૨. ઞાણકથા • (195) 2. Ñāṇakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. ઞાણકથાવણ્ણના • 2. Ñāṇakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૨. ઞાણકથાવણ્ણના • 2. Ñāṇakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact