Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૫. ઞાણંઅનારમ્મણન્તિકથાવણ્ણના

    5. Ñāṇaṃanārammaṇantikathāvaṇṇanā

    ૫૫૭-૫૫૮. યસ્સ અધિગતત્તા અરહતો પરિઞ્ઞેય્યાદીસુ અનવસેસતો સમ્મોહો વિગતો, તં અગ્ગમગ્ગઞાણં સન્ધાય ‘‘મગ્ગઞાણસ્સા’’તિ વદન્તિ. યસ્મા તસ્સ સબ્બસ્સ સતોકારિતા વિય સમ્પજાનકારિતા, તસ્મા તેન ઞાણેન સો ઞાણી. સતિપઞ્ઞાવેપુલ્લપ્પત્તો હિ સો ઉત્તમપુરિસો.

    557-558. Yassa adhigatattā arahato pariññeyyādīsu anavasesato sammoho vigato, taṃ aggamaggañāṇaṃ sandhāya ‘‘maggañāṇassā’’ti vadanti. Yasmā tassa sabbassa satokāritā viya sampajānakāritā, tasmā tena ñāṇena so ñāṇī. Satipaññāvepullappatto hi so uttamapuriso.

    ઞાણંઅનારમ્મણન્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ñāṇaṃanārammaṇantikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૮૮) ૫. ઞાણં અનારમ્મણન્તિકથા • (88) 5. Ñāṇaṃ anārammaṇantikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. ઞાણં અનારમ્મણન્તિકથાવણ્ણના • 5. Ñāṇaṃ anārammaṇantikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૫. ઞાણંઅનારમ્મણન્તિકથાવણ્ણના • 5. Ñāṇaṃanārammaṇantikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact