Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. ઞાણસઞ્ઞિકત્થેરઅપદાનં

    2. Ñāṇasaññikattheraapadānaṃ

    .

    7.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, નિસભાજાનિયં યથા;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, nisabhājāniyaṃ yathā;

    તિધાપભિન્નં માતઙ્ગં, કુઞ્જરંવ મહેસિનં.

    Tidhāpabhinnaṃ mātaṅgaṃ, kuñjaraṃva mahesinaṃ.

    .

    8.

    ‘‘ઓભાસેન્તં દિસા સબ્બા, ઉળુરાજંવ પૂરિતં;

    ‘‘Obhāsentaṃ disā sabbā, uḷurājaṃva pūritaṃ;

    રથિયં પટિપજ્જન્તં, લોકજેટ્ઠં અપસ્સહં.

    Rathiyaṃ paṭipajjantaṃ, lokajeṭṭhaṃ apassahaṃ.

    .

    9.

    ‘‘ઞાણે ચિત્તં પસાદેત્વા, પગ્ગહેત્વાન અઞ્જલિં;

    ‘‘Ñāṇe cittaṃ pasādetvā, paggahetvāna añjaliṃ;

    પસન્નચિત્તો સુમનો, સિદ્ધત્થમભિવાદયિં.

    Pasannacitto sumano, siddhatthamabhivādayiṃ.

    ૧૦.

    10.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ઞાણસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, ñāṇasaññāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૧.

    11.

    ‘‘તેસત્તતિમ્હિતો કપ્પે, સોળસાસું નરુત્તમા;

    ‘‘Tesattatimhito kappe, soḷasāsuṃ naruttamā;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૧૨.

    12.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ઞાણસઞ્ઞિકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ñāṇasaññiko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ઞાણસઞ્ઞિકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Ñāṇasaññikattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. ઞાણસઞ્ઞિકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Ñāṇasaññikattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact