Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. નન્દનસુત્તવણ્ણના

    4. Nandanasuttavaṇṇanā

    ૯૫. નત્થિ એતસ્સ આવટ્ટં આવરણન્તિ અનાવટં. રુક્ખો વા પબ્બતો વાતિ સત્તાનં પકતિચક્ખુસ્સ આવરણભૂતો રુક્ખો વિય પબ્બતો વિય ચ અભિભવિતું સમત્થો ઞેય્યાવરણો નત્થિ. કથંવિધન્તિ કથંસણ્ઠિતં, કથંપકારં વા. દુક્ખન્તિ વટ્ટદુક્ખં.

    95. Natthi etassa āvaṭṭaṃ āvaraṇanti anāvaṭaṃ. Rukkho vā pabbato vāti sattānaṃ pakaticakkhussa āvaraṇabhūto rukkho viya pabbato viya ca abhibhavituṃ samattho ñeyyāvaraṇo natthi. Kathaṃvidhanti kathaṃsaṇṭhitaṃ, kathaṃpakāraṃ vā. Dukkhanti vaṭṭadukkhaṃ.

    નન્દનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nandanasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. નન્દનસુત્તં • 4. Nandanasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. નન્દનસુત્તવણ્ણના • 4. Nandanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact