Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૯. નન્દિક્ખયસુત્તં

    9. Nandikkhayasuttaṃ

    ૫૧. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘અનિચ્ચઞ્ઞેવ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ રૂપં અનિચ્ચન્તિ પસ્સતિ. સાસ્સ હોતિ સમ્માદિટ્ઠિ. સમ્મા પસ્સં નિબ્બિન્દતિ. નન્દિક્ખયા રાગક્ખયો, રાગક્ખયા નન્દિક્ખયો. નન્દિરાગક્ખયા ચિત્તં વિમુત્તં સુવિમુત્તન્તિ વુચ્ચતિ. અનિચ્ચઞ્ઞેવ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ વેદનં અનિચ્ચન્તિ પસ્સતિ. સાસ્સ હોતિ સમ્માદિટ્ઠિ. સમ્મા પસ્સં નિબ્બિન્દતિ. નન્દિક્ખયા રાગક્ખયો, રાગક્ખયા નન્દિક્ખયો. નન્દિરાગક્ખયા ચિત્તં વિમુત્તં સુવિમુત્તન્તિ વુચ્ચતિ. અનિચ્ચેયેવ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ સઞ્ઞં અનિચ્ચન્તિ પસ્સતિ…પે॰… અનિચ્ચેયેવ ભિક્ખવે, ભિક્ખુ સઙ્ખારે અનિચ્ચાતિ પસ્સતિ. સાસ્સ હોતિ સમ્માદિટ્ઠિ. સમ્મા પસ્સં નિબ્બિન્દતિ. નન્દિક્ખયા રાગક્ખયો, રાગક્ખયા નન્દિક્ખયો. નન્દિરાગક્ખયા ચિત્તં વિમુત્તં સુવિમુત્તન્તિ વુચ્ચતિ. અનિચ્ચઞ્ઞેવ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ વિઞ્ઞાણં અનિચ્ચન્તિ પસ્સતિ. સાસ્સ હોતિ સમ્માદિટ્ઠિ. સમ્મા પસ્સં નિબ્બિન્દતિ. નન્દિક્ખયા રાગક્ખયો, રાગક્ખયા નન્દિક્ખયો. નન્દિરાગક્ખયા ચિત્તં વિમુત્તં સુવિમુત્તન્તિ વુચ્ચતી’’તિ. નવમં.

    51. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Aniccaññeva, bhikkhave, bhikkhu rūpaṃ aniccanti passati. Sāssa hoti sammādiṭṭhi. Sammā passaṃ nibbindati. Nandikkhayā rāgakkhayo, rāgakkhayā nandikkhayo. Nandirāgakkhayā cittaṃ vimuttaṃ suvimuttanti vuccati. Aniccaññeva, bhikkhave, bhikkhu vedanaṃ aniccanti passati. Sāssa hoti sammādiṭṭhi. Sammā passaṃ nibbindati. Nandikkhayā rāgakkhayo, rāgakkhayā nandikkhayo. Nandirāgakkhayā cittaṃ vimuttaṃ suvimuttanti vuccati. Anicceyeva, bhikkhave, bhikkhu saññaṃ aniccanti passati…pe… anicceyeva bhikkhave, bhikkhu saṅkhāre aniccāti passati. Sāssa hoti sammādiṭṭhi. Sammā passaṃ nibbindati. Nandikkhayā rāgakkhayo, rāgakkhayā nandikkhayo. Nandirāgakkhayā cittaṃ vimuttaṃ suvimuttanti vuccati. Aniccaññeva, bhikkhave, bhikkhu viññāṇaṃ aniccanti passati. Sāssa hoti sammādiṭṭhi. Sammā passaṃ nibbindati. Nandikkhayā rāgakkhayo, rāgakkhayā nandikkhayo. Nandirāgakkhayā cittaṃ vimuttaṃ suvimuttanti vuccatī’’ti. Navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૯-૧૦. નન્દિક્ખયસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Nandikkhayasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯-૧૦. નન્દિક્ખયસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Nandikkhayasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact