Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૮. નન્દિવિસાલસુત્તં

    8. Nandivisālasuttaṃ

    ૧૦૯. એકમન્તં ઠિતો ખો નન્દિવિસાલો દેવપુત્તો ભગવન્તં ગાથાય અજ્ઝભાસિ –

    109. Ekamantaṃ ṭhito kho nandivisālo devaputto bhagavantaṃ gāthāya ajjhabhāsi –

    ‘‘ચતુચક્કં નવદ્વારં, પુણ્ણં લોભેન સંયુતં;

    ‘‘Catucakkaṃ navadvāraṃ, puṇṇaṃ lobhena saṃyutaṃ;

    પઙ્કજાતં મહાવીર, કથં યાત્રા ભવિસ્સતી’’તિ.

    Paṅkajātaṃ mahāvīra, kathaṃ yātrā bhavissatī’’ti.

    ‘‘છેત્વા નદ્ધિં વરત્તઞ્ચ, ઇચ્છાલોભઞ્ચ પાપકં;

    ‘‘Chetvā naddhiṃ varattañca, icchālobhañca pāpakaṃ;

    સમૂલં તણ્હમબ્બુય્હ, એવં યાત્રા ભવિસ્સતી’’તિ.

    Samūlaṃ taṇhamabbuyha, evaṃ yātrā bhavissatī’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. રોહિતસ્સસુત્તવણ્ણના • 6. Rohitassasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭-૮. નન્દસુત્તનન્દિવિસાલસુત્તવણ્ણના • 7-8. Nandasuttanandivisālasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact