Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરીગાથાપાળિ • Therīgāthāpāḷi

    ૫. નન્દુત્તરાથેરીગાથા

    5. Nanduttarātherīgāthā

    ૮૭.

    87.

    ‘‘અગ્ગિં ચન્દઞ્ચ સૂરિયઞ્ચ, દેવતા ચ નમસ્સિહં;

    ‘‘Aggiṃ candañca sūriyañca, devatā ca namassihaṃ;

    નદીતિત્થાનિ ગન્ત્વાન, ઉદકં ઓરુહામિહં.

    Nadītitthāni gantvāna, udakaṃ oruhāmihaṃ.

    ૮૮.

    88.

    ‘‘બહૂવતસમાદાના , અડ્ઢં સીસસ્સ ઓલિખિં;

    ‘‘Bahūvatasamādānā , aḍḍhaṃ sīsassa olikhiṃ;

    છમાય સેય્યં કપ્પેમિ, રત્તિં ભત્તં ન ભુઞ્જહં.

    Chamāya seyyaṃ kappemi, rattiṃ bhattaṃ na bhuñjahaṃ.

    ૮૯.

    89.

    ‘‘વિભૂસામણ્ડનરતા, ન્હાપનુચ્છાદનેહિ ચ;

    ‘‘Vibhūsāmaṇḍanaratā, nhāpanucchādanehi ca;

    ઉપકાસિં ઇમં કાયં, કામરાગેન અટ્ટિતા.

    Upakāsiṃ imaṃ kāyaṃ, kāmarāgena aṭṭitā.

    ૯૦.

    90.

    ‘‘તતો સદ્ધં લભિત્વાન, પબ્બજિં અનગારિયં;

    ‘‘Tato saddhaṃ labhitvāna, pabbajiṃ anagāriyaṃ;

    દિસ્વા કાયં યથાભૂતં, કામરાગો સમૂહતો.

    Disvā kāyaṃ yathābhūtaṃ, kāmarāgo samūhato.

    ૯૧.

    91.

    ‘‘સબ્બે ભવા સમુચ્છિન્ના, ઇચ્છા ચ પત્થનાપિ ચ;

    ‘‘Sabbe bhavā samucchinnā, icchā ca patthanāpi ca;

    સબ્બયોગવિસંયુત્તા, સન્તિં પાપુણિ ચેતસો’’તિ.

    Sabbayogavisaṃyuttā, santiṃ pāpuṇi cetaso’’ti.

    … નન્દુત્તરા થેરી….

    … Nanduttarā therī….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરીગાથા-અટ્ઠકથા • Therīgāthā-aṭṭhakathā / ૫. નન્દુત્તરાથેરીગાથાવણ્ણના • 5. Nanduttarātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact