Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૬. નાસેન્તિસુત્તં

    6. Nāsentisuttaṃ

    ૩૦૯. ‘‘પઞ્ચિમાનિ, ભિક્ખવે, માતુગામસ્સ બલાનિ. કતમાનિ પઞ્ચ? રૂપબલં, ભોગબલં, ઞાતિબલં, પુત્તબલં, સીલબલં. રૂપબલેન ચ, ભિક્ખવે, માતુગામો સમન્નાગતો હોતિ, ન ચ સીલબલેન, નાસેન્તેવ નં, કુલે ન વાસેન્તિ. રૂપબલેન ચ, ભિક્ખવે, માતુગામો સમન્નાગતો હોતિ, ભોગબલેન ચ, ન ચ સીલબલેન, નાસેન્તેવ નં, કુલે ન વાસેન્તિ. રૂપબલેન ચ, ભિક્ખવે, માતુગામો સમન્નાગતો હોતિ, ભોગબલેન ચ, ઞાતિબલેન ચ, ન ચ સીલબલેન, નાસેન્તેવ નં, કુલે ન વાસેન્તિ. રૂપબલેન ચ, ભિક્ખવે, માતુગામો સમન્નાગતો હોતિ, ભોગબલેન ચ, ઞાતિબલેન ચ , પુત્તબલેન ચ, ન ચ સીલબલેન, નાસેન્તેવ નં, કુલે ન વાસેન્તિ. સીલબલેન ચ, ભિક્ખવે, માતુગામો સમન્નાગતો હોતિ, ન ચ રૂપબલેન, વાસેન્તેવ નં, કુલે ન નાસેન્તિ. સીલબલેન ચ, ભિક્ખવે, માતુગામો સમન્નાગતો હોતિ, ન ચ ભોગબલેન, વાસેન્તેવ નં, કુલે ન નાસેન્તિ. સીલબલેન ચ, ભિક્ખવે, માતુગામો સમન્નાગતો હોતિ, ન ચ ઞાતિબલેન, વાસેન્તેવ નં, કુલે ન નાસેન્તિ. સીલબલેન ચ, ભિક્ખવે, માતુગામો સમન્નાગતો હોતિ, ન ચ પુત્તબલેન, વાસેન્તેવ નં, કુલે ન નાસેન્તિ. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ માતુગામસ્સ બલાની’’તિ. છટ્ઠં.

    309. ‘‘Pañcimāni, bhikkhave, mātugāmassa balāni. Katamāni pañca? Rūpabalaṃ, bhogabalaṃ, ñātibalaṃ, puttabalaṃ, sīlabalaṃ. Rūpabalena ca, bhikkhave, mātugāmo samannāgato hoti, na ca sīlabalena, nāsenteva naṃ, kule na vāsenti. Rūpabalena ca, bhikkhave, mātugāmo samannāgato hoti, bhogabalena ca, na ca sīlabalena, nāsenteva naṃ, kule na vāsenti. Rūpabalena ca, bhikkhave, mātugāmo samannāgato hoti, bhogabalena ca, ñātibalena ca, na ca sīlabalena, nāsenteva naṃ, kule na vāsenti. Rūpabalena ca, bhikkhave, mātugāmo samannāgato hoti, bhogabalena ca, ñātibalena ca , puttabalena ca, na ca sīlabalena, nāsenteva naṃ, kule na vāsenti. Sīlabalena ca, bhikkhave, mātugāmo samannāgato hoti, na ca rūpabalena, vāsenteva naṃ, kule na nāsenti. Sīlabalena ca, bhikkhave, mātugāmo samannāgato hoti, na ca bhogabalena, vāsenteva naṃ, kule na nāsenti. Sīlabalena ca, bhikkhave, mātugāmo samannāgato hoti, na ca ñātibalena, vāsenteva naṃ, kule na nāsenti. Sīlabalena ca, bhikkhave, mātugāmo samannāgato hoti, na ca puttabalena, vāsenteva naṃ, kule na nāsenti. Imāni kho, bhikkhave, pañca mātugāmassa balānī’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૧૦. પસય્હસુત્તાદિવણ્ણના • 2-10. Pasayhasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૧૦. પસય્હસુત્તાદિવણ્ણના • 2-10. Pasayhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact