Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. નતુમ્હાકવગ્ગો

    4. Natumhākavaggo

    ૧. નતુમ્હાકસુત્તવણ્ણના

    1. Natumhākasuttavaṇṇanā

    ૩૩. નતુમ્હાકવગ્ગસ્સ પઠમે પજહથાતિ છન્દરાગપ્પહાનેન પજહથ. તિણાદીસુ તિણં નામ અન્તોફેગ્ગુ બહિસારં તાલનાળિકેરાદિ. કટ્ઠં નામ અન્તોસારં બહિફેગ્ગુ ખદિરસાલસાકપનસાદિ. સાખા નામ રુક્ખસ્સ બાહા વિય નિક્ખન્તા. પલાસં નામ તાલનાળિકેરપણ્ણાદિ. પઠમં.

    33. Natumhākavaggassa paṭhame pajahathāti chandarāgappahānena pajahatha. Tiṇādīsu tiṇaṃ nāma antopheggu bahisāraṃ tālanāḷikerādi. Kaṭṭhaṃ nāma antosāraṃ bahipheggu khadirasālasākapanasādi. Sākhā nāma rukkhassa bāhā viya nikkhantā. Palāsaṃ nāma tālanāḷikerapaṇṇādi. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. નતુમ્હાકંસુત્તં • 1. Natumhākaṃsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧. નતુમ્હાકંસુત્તવણ્ણના • 1. Natumhākaṃsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact