Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના

    9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā

    ૧૦૧૫. ‘‘ખીલનમન્તં દારુસારખીલં મન્તેત્વા પથવિયં પવેસેત્વા મારણમન્તં. નાગમણ્ડલંનામ નાગરોધમન્તં, પિટ્ઠાદીહિ વા પરિક્ખેપં કત્વા તત્થ મનુસ્સે પવેસેન્તિ ગુત્તત્થાયા’’તિ લિખિતં.

    1015.‘‘Khīlanamantaṃ dārusārakhīlaṃ mantetvā pathaviyaṃ pavesetvā māraṇamantaṃ. Nāgamaṇḍalaṃnāma nāgarodhamantaṃ, piṭṭhādīhi vā parikkhepaṃ katvā tattha manusse pavesenti guttatthāyā’’ti likhitaṃ.

    નવમસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Navamasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.

    ૧૦૧૭. દસમસિક્ખાપદં ઉત્તાનત્થમેવ.

    1017. Dasamasikkhāpadaṃ uttānatthameva.

    ચિત્તાગારવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cittāgāravaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga
    ૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ
    ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૫. ચિત્તાગારવગ્ગવણ્ણના • 5. Cittāgāravaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact