Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. નવસુત્તવણ્ણના

    4. Navasuttavaṇṇanā

    ૨૩૮. ચતુત્થે અપ્પોસ્સુક્કોતિ નિરુસ્સુક્કો. સઙ્કસાયતીતિ વિહરતિ. વેય્યાવચ્ચન્તિ ચીવરે કત્તબ્બકિચ્ચં. આભિચેતસિકાનન્તિ અભિચિત્તં ઉત્તમચિત્તં નિસ્સિતાનં. નિકામલાભીતિ ઇચ્છિતિચ્છિતક્ખણે સમાપજ્જનસમત્થતાય નિકામલાભી. અકિચ્છલાભીતિ ઝાનપારિપન્થિકે સુખેન વિક્ખમ્ભેત્વા સમાપજ્જનસમત્થતાય અદુક્ખલાભી. અકસિરલાભીતિ યથાપરિચ્છેદેન વુટ્ઠાનસમત્થતાય વિપુલલાભી, પગુણજ્ઝાનોતિ અત્થો. સિથિલમારબ્ભાતિ સિથિલવીરિયં પવત્તેત્વા. ચતુત્થં.

    238. Catutthe appossukkoti nirussukko. Saṅkasāyatīti viharati. Veyyāvaccanti cīvare kattabbakiccaṃ. Ābhicetasikānanti abhicittaṃ uttamacittaṃ nissitānaṃ. Nikāmalābhīti icchiticchitakkhaṇe samāpajjanasamatthatāya nikāmalābhī. Akicchalābhīti jhānapāripanthike sukhena vikkhambhetvā samāpajjanasamatthatāya adukkhalābhī. Akasiralābhīti yathāparicchedena vuṭṭhānasamatthatāya vipulalābhī, paguṇajjhānoti attho. Sithilamārabbhāti sithilavīriyaṃ pavattetvā. Catutthaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. નવસુત્તં • 4. Navasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. નવસુત્તવણ્ણના • 4. Navasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact