Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    379. நேருஜாதகங் (6-1-4)

    379. Nerujātakaṃ (6-1-4)

    20.

    20.

    காகோலா காகஸங்கா⁴ ச, மயஞ்ச பததங் வரா 1;

    Kākolā kākasaṅghā ca, mayañca patataṃ varā 2;

    ஸப்³பே³வ ஸதி³ஸா ஹோம, இமங் ஆக³ம்ம பப்³ப³தங்.

    Sabbeva sadisā homa, imaṃ āgamma pabbataṃ.

    21.

    21.

    இத⁴ ஸீஹா ச ப்³யக்³கா⁴ ச, ஸிங்கா³லா ச மிகா³த⁴மா;

    Idha sīhā ca byagghā ca, siṅgālā ca migādhamā;

    ஸப்³பே³வ ஸதி³ஸா ஹொந்தி, அயங் கோ நாம பப்³ப³தோ.

    Sabbeva sadisā honti, ayaṃ ko nāma pabbato.

    22.

    22.

    இமங் நேரூதி 3 ஜானந்தி, மனுஸ்ஸா பப்³ப³துத்தமங்;

    Imaṃ nerūti 4 jānanti, manussā pabbatuttamaṃ;

    இத⁴ வண்ணேன ஸம்பன்னா, வஸந்தி ஸப்³ப³பாணினோ.

    Idha vaṇṇena sampannā, vasanti sabbapāṇino.

    23.

    23.

    அமானநா யத்த² ஸியா, ஸந்தானங் வா விமானநா;

    Amānanā yattha siyā, santānaṃ vā vimānanā;

    ஹீனஸம்மானநா வாபி, ந தத்த² வஸதிங் வஸே 5.

    Hīnasammānanā vāpi, na tattha vasatiṃ vase 6.

    24.

    24.

    யத்தா²லஸோ ச த³க்கோ² ச, ஸூரோ பீ⁴ரு ச பூஜியா;

    Yatthālaso ca dakkho ca, sūro bhīru ca pūjiyā;

    ந தத்த² ஸந்தோ வஸந்தி, அவிஸேஸகரே நரே 7.

    Na tattha santo vasanti, avisesakare nare 8.

    25.

    25.

    நாயங் நேரு விப⁴ஜதி, ஹீனஉக்கட்ட²மஜ்ஜி²மே;

    Nāyaṃ neru vibhajati, hīnaukkaṭṭhamajjhime;

    அவிஸேஸகரோ நேரு, ஹந்த³ நேருங் ஜஹாமஸேதி.

    Avisesakaro neru, handa neruṃ jahāmaseti.

    நேருஜாதகங் சதுத்த²ங்.

    Nerujātakaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. வர (க॰) மயந்திபத³ஸ்ஸ ஹி விஸேஸனங்
    2. vara (ka.) mayantipadassa hi visesanaṃ
    3. நேருந்தி (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    4. nerunti (sī. syā.)
    5. வஸதீ வஸே (ஸ்யா॰), வஸ தி³வஸே (பீ॰)
    6. vasatī vase (syā.), vasa divase (pī.)
    7. நகே³ (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    8. nage (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [379] 4. நேருஜாதகவண்ணனா • [379] 4. Nerujātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact