Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. નિબ્બેધભાગિયસુત્તવણ્ણના

    8. Nibbedhabhāgiyasuttavaṇṇanā

    ૨૦૯. અટ્ઠમે નિબ્બેધભાગિયન્તિ નિબ્બિજ્ઝનકોટ્ઠાસિયં. સતિસમ્બોજ્ઝઙ્ગં ભાવિતેનાતિ સતિસમ્બોજ્ઝઙ્ગેન ભાવિતેન, સતિસમ્બોજ્ઝઙ્ગં વા ભાવેત્વા ઠિતેન, એવમેત્થ મગ્ગબોજ્ઝઙ્ગા મિસ્સકા. તેહિ ભાવિતં, તે વા ભાવેત્વા ઠિતં ચિત્તં નિબ્બત્તિતલોકુત્તરમેવ. તમ્પિ પન મગ્ગનિસ્સિતં કત્વા મિસ્સકમેવ કથેતું વટ્ટતિ.

    209. Aṭṭhame nibbedhabhāgiyanti nibbijjhanakoṭṭhāsiyaṃ. Satisambojjhaṅgaṃ bhāvitenāti satisambojjhaṅgena bhāvitena, satisambojjhaṅgaṃ vā bhāvetvā ṭhitena, evamettha maggabojjhaṅgā missakā. Tehi bhāvitaṃ, te vā bhāvetvā ṭhitaṃ cittaṃ nibbattitalokuttarameva. Tampi pana magganissitaṃ katvā missakameva kathetuṃ vaṭṭati.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૮. નિબ્બેધભાગિયસુત્તં • 8. Nibbedhabhāgiyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૮. નિબ્બેધભાગિયસુત્તવણ્ણના • 8. Nibbedhabhāgiyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact