Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૬. નિદ્દાતન્દીસુત્તં

    6. Niddātandīsuttaṃ

    ૧૬. ‘‘નિદ્દા તન્દી વિજમ્ભિતા 1, અરતી ભત્તસમ્મદો.

    16. ‘‘Niddā tandī vijambhitā 2, aratī bhattasammado.

    એતેન નપ્પકાસતિ, અરિયમગ્ગો ઇધ પાણિન’’ન્તિ.

    Etena nappakāsati, ariyamaggo idha pāṇina’’nti.

    ‘‘નિદ્દં તન્દિં વિજમ્ભિતં, અરતિં ભત્તસમ્મદં;

    ‘‘Niddaṃ tandiṃ vijambhitaṃ, aratiṃ bhattasammadaṃ;

    વીરિયેન 3 નં પણામેત્વા, અરિયમગ્ગો વિસુજ્ઝતી’’તિ.

    Vīriyena 4 naṃ paṇāmetvā, ariyamaggo visujjhatī’’ti.







    Footnotes:
    1. તન્દિ વિજમ્ભિકા (સી॰ પી॰)
    2. tandi vijambhikā (sī. pī.)
    3. વિરિયેન (સી॰ સ્યા॰ કં॰ પી॰)
    4. viriyena (sī. syā. kaṃ. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. નિદ્દાતન્દીસુત્તવણ્ણના • 6. Niddātandīsuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. નિદ્દાતન્દીસુત્તવણ્ણના • 6. Niddātandīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact