Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    નિગમનકથા

    Nigamanakathā

    એત્તાવતા ચ –

    Ettāvatā ca –

    ધાતુપ્પભેદકુસલો, યં ધાતુકથં તથાગતો આહ;

    Dhātuppabhedakusalo, yaṃ dhātukathaṃ tathāgato āha;

    તસ્સા નયમુખભેદ-પ્પકાસનં નિટ્ઠિતં હોતિ.

    Tassā nayamukhabheda-ppakāsanaṃ niṭṭhitaṃ hoti.

    ઇમિના નયમુખભેદ-પ્પકાસનેન હિ વિભાવિના સક્કા;

    Iminā nayamukhabheda-ppakāsanena hi vibhāvinā sakkā;

    ઞાતું સબ્બેપિ નયા, સઙ્ખેપકથાવ ઇતિ વુત્તા.

    Ñātuṃ sabbepi nayā, saṅkhepakathāva iti vuttā.

    એકેકસ્સ પન સચે, પદસ્સ વિત્થારમેવ ભાસેય્યં;

    Ekekassa pana sace, padassa vitthārameva bhāseyyaṃ;

    વચનઞ્ચ અતિવિય બહું, ભવેય્ય અત્થો ચ અવિસેસો.

    Vacanañca ativiya bahuṃ, bhaveyya attho ca aviseso.

    ઇતિ ઊનભાણવારદ્વયાય, યં તન્તિયા મયા એતં;

    Iti ūnabhāṇavāradvayāya, yaṃ tantiyā mayā etaṃ;

    કુરુના પત્તં પુઞ્ઞં, સુખાય તં હોતુ લોકસ્સાતિ.

    Kurunā pattaṃ puññaṃ, sukhāya taṃ hotu lokassāti.

    ધાતુકથા-અટ્ઠકથા નિટ્ઠિતા.

    Dhātukathā-aṭṭhakathā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact