Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    નિગમનકથાવણ્ણના

    Nigamanakathāvaṇṇanā

    અવસાનગાથાસુ ઉભતોવિભઙ્ગ-ખન્ધક-પરિવારેહિ વિભત્તત્તા વિભાગપટિદેસના યસ્મિં વિનયપિટકે. સો ઉભતોવિભઙ્ગ-ખન્ધક-પરિવારવિભત્તદેસનો આહાતિ યોજના. તસ્સાતિ વિનયપિટકસ્સ.

    Avasānagāthāsu ubhatovibhaṅga-khandhaka-parivārehi vibhattattā vibhāgapaṭidesanā yasmiṃ vinayapiṭake. So ubhatovibhaṅga-khandhaka-parivāravibhattadesano āhāti yojanā. Tassāti vinayapiṭakassa.

    સત્થુ મહાબોધીતિ દક્ખિણસાખં સન્ધાય વદતિ. યં પધાનઘરં નામ પરિવેણં, તત્થ ચારુપાકારેન સઞ્ચિતં પરિક્ખિત્તં યં પાસાદં કારયિ, તત્ર તસ્મિં મહાનિગમસામિનો પાસાદે વસતાતિ યોજેતબ્બા.

    Satthu mahābodhīti dakkhiṇasākhaṃ sandhāya vadati. Yaṃ padhānagharaṃ nāma pariveṇaṃ, tattha cārupākārena sañcitaṃ parikkhittaṃ yaṃ pāsādaṃ kārayi, tatra tasmiṃ mahānigamasāmino pāsāde vasatāti yojetabbā.

    બુદ્ધસિરિં ઉદ્દિસિત્વા નિસ્સાય, તસ્સ વા અજ્ઝેસનમ્પિ પટિચ્ચ યા ઇદ્ધા પરિપુણ્ણવિનિચ્છયતાય સમિદ્ધા વિનયસંવણ્ણના આરદ્ધાતિ યોજના.

    Buddhasiriṃ uddisitvā nissāya, tassa vā ajjhesanampi paṭicca yā iddhā paripuṇṇavinicchayatāya samiddhā vinayasaṃvaṇṇanā āraddhāti yojanā.

    સિરિનિવાસસ્સાતિ સિરિયા નિવાસનટ્ઠાનભૂતસ્સ સિરિપાલનામકસ્સ રઞ્ઞો. જયસંવચ્છરેતિ વિજયયુત્તે સંવચ્છરે. આરદ્ધકાલદસ્સનત્થં પુન ‘‘જયસંવચ્છરે અયં આરદ્ધા’’તિ વુત્તં.

    Sirinivāsassāti siriyā nivāsanaṭṭhānabhūtassa siripālanāmakassa rañño. Jayasaṃvacchareti vijayayutte saṃvacchare. Āraddhakāladassanatthaṃ puna ‘‘jayasaṃvacchare ayaṃ āraddhā’’ti vuttaṃ.

    કાલે વસ્સન્તિ યુત્તકાલે વસ્સનસીલો. દેવોતિ મેઘો.

    Kālevassanti yuttakāle vassanasīlo. Devoti megho.

    નિગમનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nigamanakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact