Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. નિગ્ગુણ્ડિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનં

    5. Nigguṇḍipupphiyattheraapadānaṃ

    ૨૧.

    21.

    ‘‘વિપસ્સિસ્સ ભગવતો, આસિમારામિકો અહં;

    ‘‘Vipassissa bhagavato, āsimārāmiko ahaṃ;

    નિગ્ગુણ્ડિપુપ્ફં પગ્ગય્હ, બુદ્ધસ્સ અભિરોપયિં.

    Nigguṇḍipupphaṃ paggayha, buddhassa abhiropayiṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘પઞ્ચવીસે 1 ઇતો કપ્પે, એકો આસિં જનાધિપો;

    ‘‘Pañcavīse 2 ito kappe, eko āsiṃ janādhipo;

    મહાપતાપનામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Mahāpatāpanāmena, cakkavattī mahabbalo.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા નિગ્ગુણ્ડિપુપ્ફિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā nigguṇḍipupphiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    નિગ્ગુણ્ડિપુપ્ફિયત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Nigguṇḍipupphiyattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. પઞ્ચતિંસે (સી॰ સ્યા॰)
    2. pañcatiṃse (sī. syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact