Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૭. નિક્કડ્ઢનસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Nikkaḍḍhanasikkhāpadavaṇṇanā

    ૧૨૬-૭. છસત્તકોટ્ઠકાનિ વાતિ એત્થ દ્વારકોટ્ઠકં અધિપ્પેતં. ‘‘નિક્ખમા’’તિ વચનં સુત્વાપિ અત્તનો રુચિયા નિક્ખમતિ, અનાપત્તિ; ઇધ અગ્ગિસાલાદિ એવ ઉપચારોતિ.

    126-7.Chasattakoṭṭhakāni vāti ettha dvārakoṭṭhakaṃ adhippetaṃ. ‘‘Nikkhamā’’ti vacanaṃ sutvāpi attano ruciyā nikkhamati, anāpatti; idha aggisālādi eva upacāroti.

    નિક્કડ્ઢનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nikkaḍḍhanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૨. ભૂતગામવગ્ગો • 2. Bhūtagāmavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૭. નિક્કડ્ઢનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nikkaḍḍhanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૭. નિક્કડ્ઢનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nikkaḍḍhanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૭. નિક્કડ્ઢનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nikkaḍḍhanasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૭. નિક્કડ્ઢનસિક્ખાપદં • 7. Nikkaḍḍhanasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact